Racedates 2019

2018 FIA European Drag Racing Championships .

GB 24 – 27 Mei Main Event, Santa Pod Raceway [Engeland]
GB 12 – 14 Juli Dragstalgia, Santa Pod Raceway [Engeland]
D 15 – 18 Aug NitrolympX Hockenheim [Duitsland] ©
GB 5 – 8 Sep Finals Santa Pod Raceway [Engeland] ©

© op deze events zal team orange country aanwezig zijn

(bron: www.eurodragster.com)

Spanning en snelle tijden bij NitrOlympX


Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


Stevan Reffeltrath (voorgrond) klopt in de finale Gerd Habermann

De NitrOlympX kende ook weer een groot scala aan Sportman klassen, met daarin zoals gebruikelijk zo dicht bij huis diverse Nederlanders. Om meteen met het grootste succes te beginnen, werd de klasse Super Gas gewonnen door de Nederlander Stevan Reffeltrath.


Cas van de Mosselaar en Stevan Reffeltrath

In de kwalificatie had Reffeltrath het tot de tweede positie geschopt en moest het daardoor in de eerste eliminatieronde opnemen tegen de tweede Nederlander in het veld, Cas van de Mosselaar. Reffeltrath won op reactietijd en wist vervolgens tot de finale door te dringen waarin hij afrekende met routinier Gerd Habermann
(bron: autosport.nl)

Nitrolympx 2016


Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

In de klasse Super Gas veertien deelnemers waarbij Cas van de Mosselaar en Stevan Reffeltrath het met een eerste respectievelijk derde kwalificatiepositie uitstekend deden. Van de Mosselaar werd echter in de eerste ronde uitgeschakeld. Beter verging het Reffeltrath die zelfs tot de finale wist door te dringen en als runner-up op het podium mocht plaatsnemen.

In het 43 deelnemers tellende Pro ET veld drie Nederlanders. Arnold Hol bracht het in de kwalificatie tot plaats twaalf en Mike Hollaar tot plaats zestien, terwijl Marc Hijmans zich met een 40ste positie niet voor de eliminaties wist te plaatsen. Hol werd in de eerste eliminatieronde naar huis gestuurd. Hollaar overleefde de eerste eliminatieronde wel, maar zag zijn NitrOlympX avontuur eindigen in ronde twee.

(bron: autosport.nl)

SUPERGAS WINNER NITROLYMPX 2013

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Super Gas
… In de klasse Super Gas drie Nederlanders onder de twintig deelnemers. Ronald van Let bracht het tot de vierde kwalificatiepositie, Stevan ReffeItrath tot plek zes, terwijl zijn Orange Country teamgenoot Cas van de Mosselaar met een 19de plaats net buiten de eliminaties viel.

SG512
Stevan Reffeltrath (voorgrond) in zijn finale tegen Oscar Scappocin

Waar Van Let in de eerste eliminatieronde sneuvelde met een rood licht, verging het ReffeItrath een stuk beter en wist hij zelfs tot de finale door te dringen. Daarin moest ReffeItrath het opnemen tegen Oscar Scappocin, de ervaren Italiaan die in de kwalificatie op de eerste plaats was geëindigd. Scappocin dook echter onder de index waardoor de overwinning met ReffeItrath naar Nederland ging.

Pro ET
In Pro ET onder de 28 deelnemers twee Nederlanders. Ibo van der Haven schopte het in de kwalificatie tot plaats acht, terwijl Arnold Hol naar plek 16 reed. Van der Haven schakelde zichzelf in de eerste ronde uit met een rood licht, terwijl Hol hetzelfde overkwam maar dan een ronde later in de achtste finales.

PET

(bron: autosport.nl)

[fb-like]

NITROLYMPX 2013

Morgen is het weer zover, het span vertrekt weer richting zuid Duitsland. voor de (ik gok 6de of 7de) deelnamen aan de Nitrolympx in Hockenheim.
[fb-like]