Racedates 2019

2018 FIA European Drag Racing Championships .

GB 24 – 27 Mei Main Event, Santa Pod Raceway [Engeland]
GB 12 – 14 Juli Dragstalgia, Santa Pod Raceway [Engeland]
D 15 – 18 Aug NitrolympX Hockenheim [Duitsland] ©
GB 5 – 8 Sep Finals Santa Pod Raceway [Engeland] ©

© op deze events zal team orange country aanwezig zijn

(bron: www.eurodragster.com)

Santa Pod Main Event 2018

De eerste race zit er weer op. afgelopen weekend afgereisd naar Wellingborough Santa Pod. Na het sluiten van Shakespeare is het deelnemersveld in SantaPod flink toegenomen, wat ook allemaal in de pits moet worden opgesteld. Aangezien ik altijd als één van de laatste aankom, is dit steeds weer een uitdaging. Gelukkig zijn er Engelse teams die rekening houden met onze komst, en houden wat ruimte voor ons bezet.

De kwalificaties liepen voor mij wat dramatisch, afgezien van de regen op vrijdagmorgen waren er steeds kleine dingen die ervoor zorgde dat ik geen één goede run voor het Elimineren had. Waar ik wel te vrede over ben, is de chassissetting. die zijn, na de auto op weegschalen te hebben uitgewogen, een stuk verbeterd.

De eerste eliminatieronde betekende ook meteen het eindstation voor zowel mij als Arnold. In de klasse Pro ET wist Arnold onder de 41 deelnemers zich op de 37ste positie te kwalificeren en viel daarmee buiten de eliminaties.

In de klasse Super Gas onder de 19 deelnemers kwalificeerde ik me als twaalfde maar werd bij de eerste eliminatie ronden naar huis gestuurd door Andy Harrison, met een verschil van 0.0013sec.


(foto Remco Scheelings:autosport.nl)

Santa Pod European Finals 2015


Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

In het elf deelnemers tellende Super Gas veld was Stevan Reffeltrath de tweede Nederlander. Na een negende kwalificatiepositie was het avontuur van Reffeltrath, na een gewonnen eerste eliminatieronde, in de kwartfinale over.

(bron: autosport.nl)

Vuurwerk bij European Finals

Boes
Stevan ReffeItrath

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

…Nederlandse Sportsman-racers buiten de prijzen
In het randprogramma van de FIA en FIM kampioenschappen kwam op Santa Pod ook nog een heel arsenaal aan Sportsman klassen aan de start, met daarbij een flink aantal Nederlandse deelnemers. In de Super Gas klasse onder de dertien deelnemers met Stevan Reffeltrath één landgenoot. De eerste eliminatieronde wist ReffeItrath (vierde kwalificatiepositie) nog in winst om te zetten maar in de kwartfinale viel het doek voor de Nederlander…lees verder

(bron: autosport.nl)

[fb-like]

24-26 Mei 2013 Santa Pod

MAINEVENT MEI 2013

Na wat lange koude wintermaanden is dan toch eindelijk de lente aangebroken, ook voor TeamOrangeCountry. De inschrijvingen voor de eerste race zijn een feit. Op woensdag 22 mei a.s. kiezen wij het ruime sop richting Engeland, om daar te beginnen met een trainingsdag en vervolgens het FIA MAIN EVENT. Er is ingeschreven op twee klasse: Super Gas (SG541 EN SG512) en Pro ET (Pro ET 19), de laatste wordt het debuut van Arnold’s nieuwe bolide. Het wordt de start van een nieuw seizoen en hopelijk een zonnig jaar.
[fb-like]