Santa Pod Main Event 2018

De eerste race zit er weer op. afgelopen weekend afgereisd naar Wellingborough Santa Pod. Na het sluiten van Shakespeare is het deelnemersveld in SantaPod flink toegenomen, wat ook allemaal in de pits moet worden opgesteld. Aangezien ik altijd als één van de laatste aankom, is dit steeds weer een uitdaging. Gelukkig zijn er Engelse teams die rekening houden met onze komst, en houden wat ruimte voor ons bezet.

De kwalificaties liepen voor mij wat dramatisch, afgezien van de regen op vrijdagmorgen waren er steeds kleine dingen die ervoor zorgde dat ik geen één goede run voor het Elimineren had. Waar ik wel te vrede over ben, is de chassissetting. die zijn, na de auto op weegschalen te hebben uitgewogen, een stuk verbeterd.

De eerste eliminatieronde betekende ook meteen het eindstation voor zowel mij als Arnold. In de klasse Pro ET wist Arnold onder de 41 deelnemers zich op de 37ste positie te kwalificeren en viel daarmee buiten de eliminaties.

In de klasse Super Gas onder de 19 deelnemers kwalificeerde ik me als twaalfde maar werd bij de eerste eliminatie ronden naar huis gestuurd door Andy Harrison, met een verschil van 0.0013sec.


(foto Remco Scheelings:autosport.nl)

Reacties zijn gesloten.