2007


Son, 21 December 2007
«top

Achel, 8 December 2007
Deze kwam ik nog tegen voor degenen die ‘m gemist hebben:


«top

Son, 6 December 2007
Met de komst van het nieuwe WEB adres verandert er ook het een en ’t ander m.b.t. het gastenboek. dat heb ik nu dus in eigen beheer. Voordeel is dat we niet meer afhankelijk zijn van MyGB.nl met zijn advertenties enz. nadeel is dat ik een script van internet heb moeten lenen en in elkaar heb moeten knutselen. Zie hier het resultaat. Ook een nadeel is dat alle oude berichten niet over gezet kunnen worden dus heb ik die maar hier opgeslagen zodat we ze toch nog kunnen bekijken.
«top

Son, 3 December 2007
SINT-TRUIDEN – Een permanente piste voor straatraces in Brustem komt er niet. ‘We organiseren volgend jaar een paar speedraces en één dragrace’, reageert Rohnny Budenaers van ABC Event.Dergelijke races staan wel op het verlanglijstje van ABC Events, maar Budenaers ontkent dat die er in een nabije toekomst permanent komen. De vereniging vraagt maximaal een uitbreiding met een speedrace. ‘Een overaanbod van races zou alleen maar de publieke belangstelling spreiden en verzwakken’, zegt de organisator.(Bron: Het nieuwsblad.be) Daar heeft hij natuurlijk wel een punt. Als we drie keer kunne rijden in Drachten voor de NK en er zouden daarnaast ook drie races in Belgiën zijn, en we hebben nog de ambitie om naar Hockenheim te gaan dan zouden we onderhand elk weekend weg zijn. Aan de andere kant is dat wel wat we heel graag willen.
«top

Son, 28 November 2007
Explosion is met de “voorlopige” racedata voor 2008 gekomen. Voorlopig want ze zijn nog niet helemaal rond, ons geduld wordt flink op de proef gesteld, we wachten nog maar ff af Dit is wat ze zeggen:Op maandagmiddag hebben wij een gesprek gehad met een aantal ambtenaren op het gemeentehuis in Drachten over een behoorlijke aantal inhoudelijke kwesties. Wij waren vertegenwoordigd door Piet Verhoef (Burgerinitiatief), Willy Reerink (Bestuurslid/penningmeester eXplosion), Marja van Meeteren (medewerkster eXplosion) en Theo Willemse (Voorzitter eXplosion). Aan de orde zijn zoal gekomen Milieuvergunning, Aanbesteding, Schoonmaken, Onderhoud, Race data, Ontheffingen, Intentieverklaring en nog vele kleinere onderwerpen.Wij hebben als eXplosion een grote inbreng gehad in het gesprek. Gebleken is dat veel onderwerpen een zorgvuldige behandeling met zich meebrengt. Duidelijk is dat een aantal vraagstukken door onze gesprekspartner verder dienen te worden uitgewerkt, zodat we met vol vertrouwen aan de races in 2008 kunnen beginnen. Wanneer de door ons opgegeven race data voor 2008 worden bekrachtigd dan zullen wij deze zo spoedig bekendmaken via de site. Wij hopen dan ook dat de goedkeuring voor onze evenementen zo snel mogelijk bekend is. Het gehele gesprek kwam bij ons als zeer positief over en gaf ons veel vertrouwen voor de toekomst.

aldus de voorzitter Theo Willemse
De voorlopige racedata 2008
Drachten 1: 20-22 Juni
Drachten 2: 11-13 Juli
Drachten 3: 29-31 Augustus
(bron: Explosion)
«top

Son, 16 November 2007
Nou we toch aan het veranderen zijn heb ik de website gelijk maar een nieuw uiterlijk gegeven. Natuurlijk vind ik het leuk als jullie ff laten weten wat jullie er van vinden. De berichten kun je hier achter laten
«top

Son, 8 November 2007
Het team © is verhuisd zoals jullie zien. voortaan zijn we te vinden onder .NL wat natuurlijk logischer is dan .TK
«top

Arnhem, 29 september 2007
Zo afgelopen zaterdag een “Team uitje” gehad. De pittige had wat kaartjes te verdelen van MONSTERJAM in het Gelderdome in Arnhem. Heb wat op youtube gevonden van Gravedigger die avond. Ik heb er enorm van genoten. Cas bij deze nog bedankt Cas bedankt
«top

Hockenheim, 19 augustus 2007

filmpje uploaden!!!

«top

Grave, 20 juli 2007
De vierde inschrijving van 2007 is een feit. In het weekend van 18 en 19 augustus is het team © te vinden op de Hockenheimring in het Duitse Baden Württemberg. Hier wordt de Nitrolymic’x 2007 gereden. Dit wordt waarschijnlijk een test weekend voor de Nova om in de SuperGas klasse te gaan rijden.
«top

Achel, 9 juli 2007
Ik lees net op het forum van www.dragracedr88.nl dat we toch nog niet helemaal klaar zijn voor dit jaar. het schijnt dat we (onder voorbehoud) 21, 22 en 23 september! toch nog in Drachten terecht kunnen. Dit is natuurlijk een super ontwikkeling. Er wordt over opnieuw asfalteren gesproken en zelfs over een return baan. en dit alles over een periode van minimaal vijf jaar. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Wordt vervolgt……
«top

St Truiden, 7/8 juli 2007
Voorlopig de laatste actie van T.O.C. ,tot nadere berichtgeving, van dit jaar. Het weekend in St Truiden was weer super. De baan plus de omgeving biedt zeker veel perspectief voor de toekomst. T.O.C. wil daarom de organisator D.H.R.A bedanken voor hun inzet en tijd om dit voor elkaar te krijgen!! Wij komen graag in de toekomst weer terug. De opstart problemen van het weekend (helicopter plaag) heeft voor het Elimineren roet in het eten gegooid maar door adequaat optreden van de organisatie zijn er zowel Zaterdag en Zondag toch veel runs geweest. Dit leverde voor de “pittige” een zeer mooie en verdiende EERSTE plaats op in de SuperStreetCar klasse met een tijd van 10.986, verder reden de Boes en Bol respectievelijk een 7de en 13de plaats in de StreetMachine klasse. Het Dragracen is ook door onze zuiderburen opgevallen. Zij stuurde een cameraploeg om e.e.a. vast te leggen en op de VTM in het nieuws uit te zenden. Zelf hebben we ook nog wat in beeld gebracht dat staat onder Gallery Belgium Nationals ’07.
«top

Vandel, 24 Juni 2007
TeaD.H.R.A.m Orange Country stond afgelopen weekend met twee raceauto’s in de kwartfinalesvan de Danish Midsummer Nationals. Door het slechte weer (regen) is helaas de wedstrijd afgeblazen.Het volgende race weekend waar Team Orange Country aanwezig is zal zijn 7 en 8 Juli in St Truiden (België)

«top

St Truiden, 16 Juni 2007
Als we zo terugblikken op het afgelopen weekend kunnen wij alleen maar concluderen dat St Truiden veel perspectief biedt voor het Dragracen. We waren wel verbaasd over het aantal deelnemers uit Nederland. Begrijp ons niet verkeerd het gaat hier natuurlijk alleen om StreetMachines maar dat is in Drachten al een deelnemersveld van ???50..60 wagens?? De Amerikanen die we in St Truiden hebben gezien waren op één hand te tellen. Wij vonden dit een prima alternatief voor Drachten! De prestaties van het Team Orange Country waren weer om naar huis te schrijven. De pittige stond in de finale!!! De Caprice blijkt een zeer betrouwbare auto met een index van 14.2 sec, jammer dat de tegenstander precies zijn opgegeven index reedt. Helaas lieten Bol en Boes het in de eerste eliminatie al gelijk afweten. Boeselear liet de automaat in de tweede versnelling staan na de burnout en kwam daar in de run pas achter waardoor hij een brakeout reedt. Achteraf was het helemaal stom omdat hij de tegenstander ver achter hem zag liggen wat inhoud dat hij had moeten liften en door was geweest. Bol reedt ook een breakout, dit weekend was de try out voor zijn chevelle. Met een indextijd van 14.8 sec was hij al meer dan tevreden. Blijkbaar kon het toch nog iets sneller!!!!
«top

Son, 22 Mei 2007
O.S.L RacingNou het heeft even geduurd maar hier zijn dan de voorlopige Race data die we in ieder geval door kunnen geven. In het weekend van 16 en 17 Juni zullen iig aan de start Danischvan OSL St Truiden verschijnen: Cas met de NOVA Stevan met de Firebird en Arnold met de Chevelle en anders denk ik met de Caprice. Het weekend daarop van 23 en 24 Juni gaan Cas en Arnold sowieso naar Denemarken.UPDATE! 16&17 juni is streetlegal dus geen SUPERGAS CAS ‘a’ NOVA

«top

Son, 10 Mei 2007
Er is dinsdag 8 Mei een burgerinitiatief ingediend door Teunis Spits bij de gemeente Smallingerland om het dragracen terug te krijgen in Nederland. Wij van T.O.C. staan hier natuurlijk vierkant achter omdat wij ook van mening zijn dat het niet zo kan zijn dat na dertig jaar Drachten de sport door de achterdeur van het toneel verdwijnt. Er is een website verschenen waar je je stem kan uitbrengen Dragracedr88.nl. we willen iedereen die dit leest oproepen om hier gehoor aan te geven.
«top

Ga naar dragrace dr88.nl

Grave, 26 April 2007
Jammer genoeg is na 31 jaar Dragracen in Drachten een resoluut besluit genomen om het Dagracen in Drachten niet meer door te laten gaan. Vorig jaar zijn de DutchFinals al afgelast en dit jaar zijn er race data verschenen (door heel Europa) die nergens op slaan. Waardoor we gelijk kunnen zeggen dat de sport niet meer beoefend kan worden in Nederland. Dit is op z’n zachts gezegd belachelijk. De voorzitter van de club Theo Willemse heeft al het sponsor- en inschrijfgeld van vorig jaar in een advocaat gestoken….zonder enig resultaat! Wij van Team Orange Country geven uiteraard de moed nog niet op. Met een uitzending van VPRO’s progamma de Garage proberen we de sport in een positief daglicht te zetten. Het programma zal worden opgenomen op 21 mei a.s. en wanneer het wordt uitgezonden is nog niet bekend.UPDATE! De uizending is ook op maandag 21 Mei 2007 20:30 NED 3 KIJKEN DUS!!!
«top

Grave, 27 januari 2007

bron:”Graafsche courant”
,,Bij dragracen gaat het om honderdsten van een seconde”
Gravenaar Arnold Hol is Nederlands Kampioen
(Door onze verslaggeefster)
GRAVE – Als je precies op het juiste moment zo hard mogelijk op het gaspedaal kunt trappen en daarbij ook nog eens kunt inschatten in hoeveel tijd je 400 meter kunt afleggen, dan ben je een ware Dragrace kampioen. Gravenaar Arnold Hol (37) deed dat dit jaar in de Streetmachine klasse- B zó goed dat hij zich Nederlands Kampioen mag noemen. In 14,02 seconden legt Arnold Hol met zijn Amerikaanse Chevrolet Caprice op het asfalt een afstand van 400 meter af. Alsof het niets is, maar hoe spectaculair het Dragracen ook kan zijn en hoe eenvoudig het er ook uit ziet, het is veel moeilijker dan het lijkt. ,,Je wordt niet alleen gemeten tijdens de wedstrijden maar ook tijdens de kwalificatierondes kunnen de coureurs punten verdienen”, zegt de Graafse torenkraanmachinist. ,,De auto moet zo goed gebouwd
zijn dat je tot het uiterste kan gaan en precies de tijd op rijdt die je voor de race hebt opgegeven. Bovendien is de reactietijd bepalend. Als je te vroeg bent, dan wordt je gediskwalificeerd. Ben je te laat, dan kan je de winst op je buik schrijven. In Dragracen gaat het om een honderdste van een seconde.”
Over zijn nationale titel blijft hij dan ook erg bescheiden. ,,Omdat de top zo dicht bij elkaar zit, blijft het kampioenschap spannend tot het laatste moment. Ik heb dit keer gewonnen, maar het kwartje had net zo goed de andere kant op kunnen vallen”, zegt hij. Dat hij meteen in zijn eerste seizoen als dragracer Nederlands Kampioen is geworden, laat hij achterwege. ,,In teamorangecountry.tk zitten allemaal goede coureurs. We helpen elkaar tijdens
de wedstrijden en van hen heb ik het een en ander geleerd. Ook dankzij mijn sponsoren (USA Cars Grave sponsorde zijn auto, Taxi- en takelbedrijf Arts uit Grave en InternationaalTransportbedrijf de Rooy uit Son) heb ik mijn eerste seizoen tot een succesvol einde weten te brengen.
In mei 2007 begint voor Arnold het nieuwe seizoen. Ondanks zijn titel zal hij blijven rijden in dezelfde klasse. Alleen gaat de oude auto weer terug naar Cas van de Mosselaar,alwaar hij zijn ‘nieuwe’ Chevrolet Chevelle uit 1969,thans laat prepareren. Het komende jaar zal hij voor verschillende races is Nederland, Engeland, Duitsland en Belgi&#0235 aan de start verschijnen. ,,Laat mij maar eerst meer ervaring opdoen. Ik kan altijd later nog kiezen om in een hogere klasse te gaan racen.” uitslagen seizoen 2006
«top

Son, 13 oktober 2006
Zojuist een mail gehad van de pittige dat ons team wordt uitgebreid met een Chevrolet Chevelle Malibu uit 1969 met als trotse eigenaar Bolletje, ik heb begrepen dat er nog het een en ander aan gaat gebeuren daarom heb ik maar zolang een foto van het internet geplukt. Zodra alle gegevens binnen zijn komt hij natuurlijk on-line te staan.
«top

Spa Francorchamp, 16/17 september 2006
We zijn weer terug na een mooi weekend Ardennen. Nadat we vrijdag in de namiddag vertrokken zijn en rond een uur of halfnegen ons kamp hadden opgeslagen konden we ons op gaan maken voor een leuk weekend op het Formule 1 circuit van Francorchamps. Zaterdag na lang wachten en een beetje tegenvallende organisatie konden we ’s middags een keer van start. Al snel bleek dat er zeer weinig geregeld was zowel voor de rijders als voor het publiek, in de loop van de middag kwam er meer schot in de zaak en begon de trein een beetje te lopen. Zondag werd er besloten in overleg met de teams om geen eliminaties te rijden maar wie zich het beste kwalificeert de nummers 1,2 en 3 zijn. Nou dat heeft voor ons team zijn vruchten afgeworpen want De “pittige” en ik zei de gek allebei noemaro oeno.
«top

Drachten, Juni 2006
Ons vervoerNovaCaprice
The Birdff indraaien!pit 2006

In Juni van dit jaar zijn we afgereisd naar Drachten waar de jaarlijkse Nederlandse kampioenschappen Dragrace worden gereden. Dit evenement wordt verzorgd door Explosion. Door omstandigheden op vliegveld Drachten zijn de finales afgelast. Maar niet getreurd op 16 en 17 September zijn we in Spa Francorchamps. Om nog een testrun te draaien.
«top